Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Stránky

Translate

sobota 26. listopadu 2016

Mramorový dort s jahodami a mascarpone


Moje mláďátko slavilo narozeniny a přála si jahůdkový dort :)
Tak jsme se do něj pustily společně a takto se nám vydařil:

Mramorový korpus ZDE

Krém:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

asi 0,5 kg marcipánu a potravinářské barvy

1 kg jahod
jahodová marmeláda

Dáme péct korpus a připravíme krém. Vyšleháme smetanu se ztužovačem, nakonec opatrně zašleháme mascarpone a dáme do lednice


Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, potřeme vrstvičkou marmelády, pak vrstvou krému, poklademe jahody a na ně zase krém. Přiklopíme plátem a zase potřeme marmeládou a krémem a přiklopíme posledním plátem. Naplněný dort celý potřeme marmeládou, která bude držet marcipán. 

 
Takto potřený dort necháme v lednici (ideálně do druhého dne) ztuhnout a zaschnout, aby se lépe potahoval. Potáhneme, ozdobíme, vychladíme, popřejeme, necháme sfouknout svíčky, nakrájíme, podáváme :)




2 komentáře:

  1. Tak takovou tvarohovo mramorovou bábovku bych si hrozně chtěla někdy dát, ale vůbec nevím, jak dosáhnout takovýchto efektů na plechu :-) Já jsem si jen podle podle tohoto receptu vyzkoušela hrníčkovou verzi, ale nevím, zda si věřím na tu zvětšenou verzi... Tak se mějte hezky a někdy pošlu výsledky.

    OdpovědětVymazat
  2. Tmavé a světlé těsto se dává po lžičkách střídavě stále na jedno místo např. na střed formy - tady je foto postup: https://tortyodmamy.sme.sk/mramorovy-korpus-z-dortomanie

    OdpovědětVymazat