kůra
ze čtyř plodů
(pomeranč,
citron nebo oboje)
chemicky neošetřený!!!
100
g přírodního třtinového cukru
1
pol.lžíce medu
100
ml vody
Kůru
nakrájíme jak potřebujeme (na nudličky, na kostičky) vložíme do rozvaru a
pomaličku necháme probublávat na mírném ohni 35 - 45 minut, podle hrubosti.
Potom
odstavíme a v rozvaru necháme do druhého dne marinovat, občas promícháme.
Vyjmeme
na mřížku nebo na síto a po odkapání na pečící papír a necháme oschnout. Po
úplném vysušení ihned použijeme nebo skladujeme v uzavřené skleněné nádobě v
lednici (je konzervovaná v cukru, můžeme skladovat měsíce, ale čím čerstvější zkonzumujeme tím je to lepší).
Takto připravenou kandovanou kůru můžeme jen tak mlsat, namáčet v
čokoládě a zase mlsat a nebo požít do dezertů a cukroví...např. na Marokánky
Žádné komentáře:
Okomentovat