Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Translate

neděle 31. ledna 2016

Jahodový koláč se zakysanou smetanou

Ke dvanácti měsíčkům jsem nemusela...když si v létě schováte jahody do mrazáku a zapomenete na ně, pak si můžete i v lednu udělat jahodový koláč :)
 Těsto:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek polohrubé kukuřičné mouky
10 pol.lžic rýžového sirupu nebo jiné sladidlo
2 vejce
2 pol.lžíce sody
1/2 hrnku rýžového oleje
1 třtinový vanilkový cukr
1 hrnek (rostlinného) mléka

cca 350g ovoce (čerstvé, mražené, kompotované)

Na potření:
1 zakysaná smetana
1 pol.lžíce rýžového sirupu

Olej, mouku a sladidlo můžeme nahradit jiným druhem. Mražené ovoce necháme povolit a okapat. Kompotované také necháme okapat.


Všechny suroviny dáme do mísy a umícháme hladké řídké těsto.
Těsto vlijeme do formy a poklademe ovocem.
Já jsem použila formu na věnec, čehož jsem nakonec litovala, protože potřený koláč nemůžete vyklopit a byl problém koláč nakrájet a vybrat z formy...hups, chybička :)
 Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut. 
Na horký koláč natřeme oslazenou smetanu.
A necháme vychladnout....po vychlazení je dobré dát na půl hodinky do lednice, lépe se krájí.
A pak už jen DOBROU CHUŤ!!!