Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Translate

středa 20. ledna 2016

Dortový krém ze zakysané smetany

250 g másla (nebo 150 g másla a 100g kakaového másla, které se musí nechat rozpustit)
400 g zakysané smetany (nejlépe 15% a bez škrobů)
agáve sirup dle chuti nebo jiné sladidlo


Máslo musíme nechat v pokojové teplotě změknout.
Do vyšlehaného másla s medem přidáváme po lžících vychlazenou smetanu a vždy počkáme až se zašlehá, jinak se krém může srazit.

Do krému můžeme přidat i nepražené kakao, vanilku nebo i rum či mandlový likér :)

Tento krém používám na plnění dortů nejčastěji. Mají ho rádi jak dospělí tak i děti. 

Dortík rozkrojím, nejdříve namažu spodní část korpusu tenkou vrstvou kyselé zavařeniny, potom asi 0,5 cm vrstvou krému. 
Na krém naskládám ovoce (banány, jahody, maliny,....), případně dostatečně odkapané zavařené ovoce (meruňky, broskve,...). Namažu druhou asi 0,5 cm vrstvu krému a přiklopím horním korpusem.


Krém ze smetany nesmí přijít pod marcipám nebo jinou potahovací hmotu!!! 
Potahovací hmota by se roztékala.