4 krajíce celozrnného toastového chleba
40g burizonů
2 vejce
2 dcl mléka (může být rostlinné)
celozrnná špaldová mouka (podle hustoty těsta)
hladkolistá petrželka
Nejdříve si na pekáčku v naplno rozpálené troubě na sucho opečeme toastový chléb nakrájený na kostky.
Mezitím si připravíme těstíčko z ostatních surovin (aby byl knedlík jemnější, můžeme udělat sníh z bílků) - těstíčko musí být vláčné, tekuté, ale husté a nepřeháníme to s moukou, podle potřeby se dá dodat později.
Schládnutý, do zlatova opečený toustový chléb vmýcháme do těstíčka.
Tuto hmotu vyklopíme na připravenou potravinářskou fólii a pevně zamotáme do válečku - fólie raději dvě vrstvy, aby nepraskla.
Knedlík vaříme ve vroucí vodě 25 min pod pokličkou.
Po uvaření vyndáme z vody a několikrát propícháme špejlí nebo vidličkou po celém povrchu, aby odešla pára a knedlík se nám nezdrcnul.
Necháme ho cca 5 - 10 minut odpočinout, vybalíme a můžeme porcovat.
Výborný je napřiklad k Dýňovému zelí.
Dobrou chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat